Åka skidor2019-04-27T10:28:59+00:00

ÖPPETTIDER LIFTAR

Liftarna stänger för säsongen 28/4

Säsongsavslutning!
DROMLIFTEN 9.30 – 17.00
Bydalen, Hovde & Gräftåvallen stängt.

Lågzon: 09.30-15.30∗
Dromliften: 09.30-17.00
Högzon: 10.00-15.30∗

OBS! Öppettiderna varierar beroende på säsong och väder.
För senaste väderinfo. under säsong ring: 0643 – 25 23 93

KVÄLLSSKIDÅKNING

Dromliften: 18.00-20.00  (Måndag,Tisdag, Torsdag-Lördag)

OBS! Ej aftnar d v s – Julafton, Nyårsafton eller Påskafton.

Gräftåvallen: 18.00-20.00 (Fredag & Lördag)

Ladda ditt SkiPass här!

SKIDÅKNING MED SVÄNGRUM

Alpin skidåkning
Här finns utförsåkning för alla skidåkare. Vi erbjuder en storslagen skidåkning med 17 liftar, 45 nedfarter och 420m fallhöjd. Här finns välpreparerade backar som bygger på natursnö, men där snökanonsystemet är väl utbyggt för att lägga den grund som behövs för att hålla bästa kvalitet hela vintern. Vi har ett liftsystem som är väl anpassat till nedfarterna vilket gör att det aldrig blir trångt, det är stora åkytor och ordentligt med svängrum. Njut av skidåkning i sköna backar i både hög- och lågzon. Ta dig till toppen av Hovdeshögen och upplev känslan av att stå på tröskeln till hela Västjämtlands fjällvärld och runt omkring bara riktiga fjäll. Hos oss är det riktigt bra off pist, den är tillgänglig till fots eller med helikopter, och framförallt, den är nära.

Längdåkning


Längdskidåkning växer i popularitet och har gjort det under flera år. Vi har flera spår i området. Bäst utvecklat spårsystem har Gräftåvallen med totalt 45 kilometer preparerade längdspår. Spårlängderna varierar från 3 till 16 kilometer. Elbelysning finns på en femkilometersslinga. Mellan Höglekardalen, Hovde och Bydalen går ett elljusspår. Dagtid går det bra att åka längdskidor runt Dalsjön. Det finns spårcentral vid Hovdebron och i Bydalen nedanför lifthuset.

På vårvintern när solen börjar värma och dagarna blir längre är det dags för turåkning. Här finns flera leder som går i orörd terräng.  Västfjället lockar många turåkare sköna vårvinterdagar.

Gräftåvallens Skidklubb

SKIDSKOLA

Skidskolor i området
Vinterns roligaste och mest personliga skidskolor hittar ni i Bydalsfjällen. Att gå i skidskola kan handla om allt från att få en första kontakt med snön eller att slipa på en redan bra teknik. Skidskolan är till för alla , oavsett om du är nybörjare eller är mer erfaren. Välj mellan privatlektioner eller i grupp. Skidlärarna i Bydalsfjällen hanterar alla discipliner; slalom, snowboard, telemark, längd eller offpist. Skidskolor finns på flera ställen i området. Bydalen, Drommen och i Gräftåvallen. (Skidskola i Gräftåvallen bokas via skidskolan vid Drommen.)

SKIDSKOLAN I BYDALEN

Läs mer och boka här

SKIDSKOLAN VID DROMMEN

Läs mer och boka här

SKIDUTHYRNING/SHOP

Vi hjälper gärna dig!
Det finns 3 skiduthyrningar/shop i dalgången. Här kan du hyra den bästa utrustningen. Komplett sortiment av alpint, snowboard och längdskidor. Allt från nybörjare till avancerade åkare. Vi hjälper dig med allt från vallning, slipning eller lästning av dina pjäxor.

SKIDUTHYRNING I BYDALEN

Boka utrustning

SKIDUTHYRNING VID DROMMEN

Boka utrustning

SKIDUTHYRNING I GRÄFTÅVALLEN

Boka utrustning